I muška koža treba njegu

I muška koža treba njegu
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Njega muške kože

U zadnje vrijeme dosta upita imamo od strane muških klijenata kako i na koji način njegovati kožu lica. Muškarci postaju sve svjesniji važnosti pravilne njega kože, čija njega nije rezervirana samo za žene.

Čak i ako niste neki znalac, na prvi pogled možete vidjeti da postoji razlika u koži muškarca i žene. U prosjeku muška koža je deblja od ženske, ima veće pore, aktivnije žlijezde lojnice, sadži više kolagena i elastina. Nepravilna ili nikakva njega mogu potaknuti prekomjeran sjaj kože, stvaranje mitesera, prištića, sušenje kože itd.

Čišćenje lica bi trebalo biti osnova njege muške kože. Pod tim nikako ne bi trebalo podrazumijevati pranje lica sapunom, već kompletnu njegu, a što to točno znači objasnit ćemo u nastavku.

Piling lica vrlo je bitan iz više razloga – skida mrtvi površinski sloj stanica čineći kožu mekanijom i elastičnijom, omogućava učinkovitije brijanje i potiče bržu regeneraciju kože. Zbog učestalog brijanja koža je stalno izložena mikrotraumama i zato je vrlo važno dobro ju nahraniti i hidratizirati nakon brijanja. Njega područja oko očiju kod muškaraca je od iznimne važnosti. Muškarci stare drugačije od žena, što se prvenstveno vidi upravo na području oko očiju gdje se stvaraju prve bore i linije. Ovo područje je puno osjetljivije i tanje od ostatka lica i potrebno je koristiti kozmetiku namjenjenu upravo tom području.

I na kraju zapamtite – koliko god muška koža bila u prednosti naspram ženske, ni ona ne odolijeva starenju, prekomjerno se sjaji i isušuje, stoga počnite na vrijeme brinuti o njoj jer koža pamti sve ono loše, ali i sve ono dobro što joj činite. Pozivamo vas da se u wellnessu Play Fitness Centra naručite na blesplatnu analizu kože lica, nakon koje ćemo otkriti potrebe vaše kože i prema tome predložiti njegu i tretmane na kojima će vam vaša koža biti zahvalna!

Goga Jasić, voditeljica wellnessa Play Fitness Centra